X
GO
en-USsq-ALsr-Latn-RS

Çfarë prodhohet

 

Çka prodhohet në Kosovë?

Dollapë kuzhine, karrige, tavolina, mobilie për shtëpi dhe zyre. Lista po rritet shpejtë. Dyzet e katër për qind e kompanive prodhojnë dollapë kuzhine dhe mobilie, 40% prodhojnë produkte zdrukthëtarie dhe elemente druri për ndërtues dhe 11% janë të angazhuar në punët e prerjes, lëmimit dhe impregnimit të drurit.

Prodhuesit e Kosovës gjithashtu prodhojnë dyer, korniza të dritareve, mobilie të jashtme, sheshe lojërash, elemente për dizajnin e enterierit, materiale ndërtimore, e çka jo. Shumica e sharrave i presin trungjet në lëndë druri të papërpunuar, të klasës së përzier.