X
GO
en-USsq-ALsr-Latn-RS

Latest


Fituesit e Garës Studentore të Dizajnit

Fituesit e Garës Studentore të Dizajnit

Pjesë e rëndësishme e Konventës së Tretë të Industrisë së Drurit e cila u mbajt me 5 dhjetor, 2018, ishte ekspozita me dizajne të studentëve dhe përzgjedhja e tre fituesve të kësaj gare. Qëllimi i kësaj gare ishte që të shtyej studentët për prezantimin e ideve të tyre dhe njëherësh që të njoftohen kompanitë e përpunimit të drurit në Kosovë me talentet e rinjë të dizajnit.

Erion Bilalli fitoi çmimin e parë për krijimin e “tavolinës çantë” të inspiruar nga jeta urbane. Elmedina Hyseni fitoi çmimin e dytë për krijimin e një minimbajtëse të librave të integruar në të një llambë ndriquese, ndërsa çmimin e tretë fitoi Dea Rama për punimin e një tavoline të kafes. Këtë vit kompania SiMac Kosova dha edhe një shpërblim për punimin e Besart Krasniqit duke premtuar edhe realizimin e këtij produkti. Të gjithë studentët që arritën të bëhen pjesë e ekspozitës, janë shpërblyer me çertifikata të pjesëmarrjes dhe punimet e tyre janë publikuar në katallogun e dizajneve të studentëve i cili është shpërndarë gjatë Konventës.  

Në këtë garë tashmë tradicionale për Konventën e Industrisë së Drurit, garues ishin studentët nga fusha e arkitekturës, dizanit të interierit, dizajnit të integruar dhe teknologjisë të drurit nga universitetet dhe shkollat publike e private të Kosovës. Këtë vit lloji i objektit të drurit nuk ishte i përcaktuar dhe konceptet e kërkuara nga studentët kanë variuar prej dizajnit të orendive të ndryshme e deri tek objektet miniaturë. Punimet e skicave janë vlerësuar nga një juri profesionale në bazë të shkallës së realizueshmërisë, inovacionit dhe dizajnit.

Gara u organizua nga Shoqata e Përpunuesve të Drurit të Kosovës (ShPDK) dhe EMPOWER Sektori Privat i USAID-it në partneritet me Sida, dhe u implementua nga MDA.

 

Më poshtë mund të shihni disa nga fotografitë nga punimet dhe nga ceremonia e ndarjes së shpërblimeve.

 

 

 

 

  • 18 December 2018
  • Author: Kosova Wood
  • Number of views: 2924
  • Comments: 0
Categories: LatestNews
Tags:
Rate this article:
No rating
Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

SUPPORTED BY:

CONTACT

Str. Nëna Terezë, 20, building of Kosovo Chamber of Commerce
Pristina 10000
Republic of Kosovo
Mob: +377(0)44 122 697
info@kosovowood.org